Beng

Duurzaam Wonen met BENG:
bijna energieneutraal en milieuvriendelijk

In ons streven naar een beter klimaat dragen wij ons steentje bij door alle woningen in dit project bijna energieneutraal te bouwen! Het gebruik van de BENG-standaard (Bijna Energie Neutraal Gebouw) garandeert niet alleen een hoger wooncomfort voor jou als (toekomstige) bewoner van een nieuwbouwhuis, maar ook een aanzienlijk lagere energierekening.

BENG, afgeleid van Bijna Energie Neutraal Gebouw, heeft de bekende EPC-eis (Energie Prestatie Coëfficiënt) vervangen vanaf 1 januari 2021. Deze nieuwe standaard is gebaseerd op een driestappenstrategie, de Trias Energetica, om energiezuinige woningontwerpen te realiseren. Vanaf 2021 moeten alle gebouwen voldoen aan de BENG 1, 2 en 3 eisen:

– BENG 1 richt zich op de energiebehoefte van de gebouwschil, wat resulteert in een beperking van de energiebehoefte.

– BENG 2 betreft het efficiënt opwekken van de resterende energiebehoefte van een woning.

– BENG 3 vereist dat minstens de helft van de energievraag afkomstig is uit hernieuwbare bronnen zoals zon, biomassa, buitenlucht en bodem.

Met een bijna energieneutrale BENG-woning lever je een bijdrage aan een beter klimaat en geniet je van lagere energielasten, extra financieringsmogelijkheden en rentekorting!

Duurzaam

Duurzame Stadsverwarming in Ede-Kernhem

Groene Zoom doet haar naam eer aan. Jij woont straks in een groene wijk én een groene woning. Jouw woning is aangesloten op het warmtenet van Ede. Door gebruik te maken van stadswarmte bespaar jij flink op je energiekosten. Bovendien help je mee aan het verminderen van CO₂-uitstoot. Daarmee ben jij de trotse eigenaar van een energieneutrale woning conform de BENG 2-normen. Als koper kun je aanvullend kiezen voor zonnepanelen op je dak, waarmee je je woning nog verder vergroent.

In Groene Zoom woon je dubbelop groen. Jouw woning biedt namelijk ook onderdak aan huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen. Daarmee past jouw woning perfect bij de groene ambities van Kernhem. In de wijk krijgen groen en water alle ruimte. Naast diverse groenstroken vind je er ook een waterloop die van oost naar west stroomt en uitkomt op een waterplas: de Slenk. Vissen in de zomer en schaatsen in de winter: het water zorgt voor volop reuring in de wijk. In het noorden van Kernhem ontdek je bovendien een ecozone, waar uiteenlopende planten en dieren leven. Deze ecozone is de groene corridor tussen de Veluwe en de weilanden die Kernhem omsluiten.

Zonnepanelen voor Extra Energiebesparing

Standaard zonnepanelen op jouw toekomstige woning zorgen ervoor dat deze voldoet aan de BENG 2 norm, waardoor de woning op gebouwniveau bijna energieneutraal wordt.

Energielabel en Financiële Voordelen

Met een energielabel van A+++ dankzij gasloze stadsverwarming en zonnepanelen, zijn de woningen in Groene Zoom bijna energieneutraal. Dit energielabel speelt een belangrijke rol bij hypotheekverstrekkingen vanaf 1 januari 2024, waarbij een beter label meer leenruimte kan bieden.

Dankzij alle duurzame en energiebesparende maatregelen in deze woningen, profiteer je niet alleen van lagere woonlasten, maar ontvang je ook aantrekkelijke kortingen op hypotheekrentes. Bovendien wijzigen vanaf 1 januari 2024 de leennormen voor hypothecaire kredieten, wat verdere voordelen kan bieden. Neem voor meer informatie contact op met een financieel adviseur.

Interesse

Gaat jouw hart sneller slaan van Groene Zoom?

Via onderstaand formulier kun je je geheel vrijblijvend aanmelden voor onze nieuwsbrief. Zo ben je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over Groene Zoom.